Ontdek hoe ontspannend zingen kan zijn in een enthousiast mannenkoor.

Mannenkoor Canticum uit Gouda telt ruim 60 leden en zoekt nog steeds mannen die graag zingen.
Het koor staat onder leiding van dirigent Henri Adema. Het repertoir bestaat uit psalmen, gezangen en geestelijke liederen, die hoofdzakelijk in het nederlands worden gezongen.
Het koor reperteert elke dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in gebouw beta van het Driestar College te Gouda. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

 

Hierbij wordt u uitgenodigd geheel vrijblijvend een repetitieavond bij te wonen. Ervaring met zingen in een koor is niet nodig en het verplicht u tot niets. U wilt niet alleen? Dan neemt u toch uw vrienden, broers en kennissen mee! Voor koffie wordt gezorgd!

U bent van harte welkom!!


Repetitieplaats

Driestar College
Gebouw Beta
Ronsseplein
Gouda


Grotere kaart weergeven

Repetitietijden

Dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur


Zangkunst of zingen is muziek maken met de menselijke stem door woorden of andere klanken (lettergrepen of onzinklanken) op verschillende toonhoogten uit te spreken volgens een bepaalde melodie. Als geen woorden worden geproduceerd maar de stem met gesloten lippen wordt gebruikt om een melodie te maken noemt men dat neuriën. Zingen kan men alleen doen (solozang) of met anderen (koorzang). Vaak wordt met instrumentale begeleiding gezongen, wanneer geen begeleiding aanwezig is noemt men dat a capella. Een beoefenaar van de zangkunst in het algemeen noemt men een zanger/zangeres of vocalist(e). Zang wordt vaak uitgevoerd met begeleiding van enkele instrumenten (bijvoorbeeld een gitaar of een piano), een heel orkest of band of opname op een geluidsdrager.